Flowpackmaskiner

Bosch HRM – Flowpackmaskin

Syntegon HRM – Flowpackmaskin

Med flowpackmaskiner levererade av Syntegon försäkrar man en högklassig och kostnadseffektiv produktion samt leveranssäkerhet. Flowpackmaskinerna är tillverkade för att vara lätta att använda, lätta att rengöra, lätta att utföra formatbyten på samt säkra att använda. Tillsammans med våra huvudmän ansvarar Kafeko för reservdels- och servicetjänster.

Flowpackmaskiner tillverkas med antingen roterande tvärförseglingsbackar eller med medlöpande ”Long dwell” – tvärförseglingsbackar. Som förseglingsteknik kan man antingen välja värme-, kall- eller ultraljudsförsegling. Flowpackmaskinerna kan utrustas med skyddsgasutrustning för att minimera restsyret i förpackningen.

Man kan välja mellan flera olika förpackningsstilar, bland annat: slangpåsar, slangpåsar med sidvikning, eurohål och förpackning med återförslutning. Till förpackningarna kan även väljas ett öppningsband eller ett snitt i tvärsvetsen för att underlätta öppnandet av förpackningen eller en tvåsidig tejp för att återsluta påsen.

Typiska produkter som packas med Syntegon flowpackmaskiner är:

- chokladkakor
- chokladstänger
- kex
- knäckebröd
- färskvaror
- ostar
- tekniska produkter
- diagnostiska produkter och kort

Med flowpackmaskiner kan man även packa bageriprodukter så som:

- semlor
- donitsar
- muffins
- piroger 
- pajer

Kex och knäckebröd kan packas liggande, stående på kant eller grupperade i ett tråg. Beroende av produkten matas förpackningsmaterialet antingen från övre eller nedre sidan av maskinen.

Syntegons flowpackmaskinsmodeller kan delas in i tre grupper på basen av tvärförseglings system.

Syntegon flowpackmaskiner – roterande tvärförseglingsbackar

Bosch Pack 401 - Flowpackmaskin

Syntegon Pack 401 - Flowpackmaskin

I den här modellen av Syntegons flowpackmaskiner kan man använda förpackningsmaterial för antingen värme- eller kallförsegling. Maskinernas förpackningskapacitet är beroende av maskinmodellen mellan 5-2000 packningar/min. Typiska produkter som packas är sötsaker, chokladstänger, chokladkakor och kex.

För Syntegons flowpackmaskiner finns det att få ett helautomatiskt bytessystem för filmrullen. Maskinerna kan även förses med en printer och/eller ett skyddsgassystem.

Syntegon Flowpackmaskiner ”Long dwell” – förseglingsbackar

Bosch Pack 301 - Flowpackmaskin

Syntegon Pack 301 - Flowpackmaskin

I dessa flowpackmaskiner från Syntegon rör sig tvärförseglingsbackarna med produkten. Det här skapar en längre förseglingstid för värmeförseglade förpackningsmaterial. Kapaciteten är mellan 5-200 förpackningar/min. Den här typen av förpackningslinje väljer man då det krävs absolut täthet av förpackningen so t.ex. för läkemedel.

Syntegon flowpackmaskiner – ultraljudsförsegling

Vid ultraljudsförsegling uppstår inte förseglingen genom uppvärmning av packningsmaterialet utan förseglingen görs med en ultraljudsfrekven. Högfrekvensvibrationer i det förseglade materialets molekyler leder till att materialet svetsas ihop. Med Syntegons flowpackmaskiner med ultraljudsförsegling produceras mellan 25-150 packningar/minut. Den här typen av försegling används oftast inom läkemedelsindustrin och för produkter som är värmekänsliga, t.ex. choklad.

Förpackningslinjer*

Vi levererar även kompletta förpackningslinjer som innehåller horisontella påsmaskiner, inmatningsutrustning, uppföljningssystem och lådpackare. Mera information hittas under packningslinjer (länk).

Kontakt »

KONTAKT

NYHETER