Multiheadvåg

Bosch VFFS och multiheadvåg

Syntegon VFFS och multiheadvåg

Vår huvudman Syntegon Technology GmbH är den ledande leverantören av vertikala påsmaskiner både globalt och i de nordiska länderna. Beroende på produkten utrustas påsmaskinerna med olika doserare. Multiheadvågen är den vanligaste doseraren som installeras på påsmaskinerna. Vi levererar olika tillverkares multiheadvågar till Syntegons påsmaskiner så att Syntegon har huvudansvaret för förpackningslinjen. Till Syntegons förpackningslinjer levererar vi, förutom multiheadvågar, även Syntegons tillverkade skruvdoserare, vågar för kaffebönor, volymdoserare och räknare.

Hur en multiheadvåg fungerar

Multiheadvåg

Multiheadvåg

En multiheadvåg består av flera vågskålar som är placerade i en cirkel under matningsrännorna. Multiheadvågens modell påverkar antalet vågskålar, men vanligtvis finns det runt 10-28 stycken. Produktreceptet programmeras in i multiheadvågen och på basen av det väger multiheadvågen produkten. Multiheadvågen fäller sedan ner produkten i synkroniseringsskålen varifrån den färdiga portionen fälls ner i påsmaskinens formatrör och in i påsen. Till exempel en 100g godispåse packas i en 16-hövdad multiheadvåg, produkten färdas längs rännorna till multiheadvågens vågskålar. Varje vågskåls idealvikt är ungefär 25g. Multiheadvågen gör en snabb kalkylering och sammanslår de fyra vågskålar vars gemensamma vikt är närmast 100g. Beroende på modell och produkt är multiheadvågens kapacitet upp till 400 portioner/förpackningar i minuten.

Multiheadvågen kan också användas till produkträkning. Istället för att väga produkten kan man räkna in produkten i förpackningen. Ett exempel på det här är bageriprodukter som frallor.

Multiheadvågen fungerar även som en produktblandare. Med en fristående matare läggs t.ex. fyra olika sötsaks produkter på multiheadvågen. Multiheadvågen är programmerad i fyra delar och varje del doserar den programmerade mängden produkter. Den färdiga förpackningens slutgiltiga produktblandning motsvarar den tidigare programmerade mängden.

Multiheadvågen – tillverkare

Syntegon tillverkar inte själv multiheadvågar, utan integrerar externa vågar i sina linjer. Syntegon har huvudansvaret för hela linjen. Vi har ett nära samarbete med följande multiheadvågstillverkare: Yamato, Ishida, Multipond och Bilwinco. Om man vill ha en multiheadvåg av en annan tillverkare går det också bra.

Multiheadvågen – vad för produkter

Multiheadvågen passar nästan för dosering av alla styckeprodukter:

- sötsaker 
- bageriprodukter
- flingor
- myslin
- gryn 
- skinkstrimlor
- köttbullar
- salamikuber
- riven ost 
- ostkuber
- nötter
- frön
- torkad frukt 
- färsk sallad 
- salladsblandningar 
- frysprodukter (IQF bär, grönsaker, skaldjur) 
- djurfoder
- tekniska produkter
- diskmaskinstabletter

Produktmatning

Produktmatare till multiheadvågar

Produktmatare till multiheadvågar

Vi erbjuder även elevatorer, vibrationsmatare, och transportörer som matar produkten till multiheadvågen. Multiheadvågen monteras oftast på en vågbrygga eller på serviceplattform. Den kompletta linjen levereras som en Turn Key lösning.

Kontakt »

KONTAKT

NYHETER