Påsmaskiner

Bosch SVE DZ Doy Zip -förpackningsmaskin

Syntegon SVE DZ Doy Zip -förpackningsmaskin

Påsmaskiner levererade av våra huvudmän försäkrar er en högklassig och kostnadseffektiv produktion och hög leveranssäkerhet. Påsmaskinerna är designade för att vara lätta att använda och rengöra, lätta att byta format på samt säkra att använda. Tillsammans med våra huvudmän ansvarar vi för reservdels- och servicetjänster.

Påsmaskinerna kan utrustas med skyddsgasutrustning för att minimera restsyre i förpackningen eller med avgasningsventiler vilka använd t.ex. för kaffeförpackningar.

Till Syntegon påsmaskinsortiment hör både vertikala och horisontella påsmaskiner.

Vertikala påsmaskiner

Syntegon erbjuder ett flertal vertikala påsmaskinsmodeller. Beroende på påsmaskinsmodellen finns det även ett flertal olika packningsstilar: slangpåsar, ståpåsar, ståpåsar med hörnsvets, tresidigt svetsade påsar, Doy-påsar och Doy-påsar med tejp- eller Zipper återförslutning.

Typiska produkter som packas med Syntegons vertikala påsmaskiner är:

- sötsaker 
- chokladprodukter 
- kex
- bageriprodukter 
- kaffe
- socker 
- kryddor 
- pulver
- flingor 
- chips
- nötter 
- torkad frukt 
- djupfrysta bär och grönsaker 
- sallader
- frukostprodukter


Vertikala påsmaskinerna passar även för packande av kött-, fisk-, och skaldjursprodukter, riven ost och ostkuber samt för teknokemiska produkter.

Syntegons vertikala påsmaskinsmodeller är:

Syntegon SVE – påsmaskiner:

Syntegon SVE – påsmaskiner är kontinuerligt fungerande påsmaskiner vars kapacitet är 10 – 380 påsar/minut. Storleken på påsarna varierar från små portionspåsar upp till 15 liters påsar. SVE modellen kan även utrustas med möjlighet att köra Doy-Zip påsar.

Syntegon SVC – påsmaskiner:

Syntegon SVC high hygiene – påsmaskin

Syntegon SVC high hygiene – påsmaskin

Syntegon SVC – kontinuerligt fungerande påsmaskiner för produktion med höga hygienkrav: sallad, fisk- och skaldjursprodukter, köttprodukter samt barnmat. Dessa maskiner går att rengöra med vatten, dvs. tvättas med rengöringsmedel och sköljas med 20 bar trycktvätt. Som förpackning går det att välja olika slangpåsar, ståpåsar, ståpåsar med hörnsvetsning, tresidigt svetsade påsar och Doy-påsar.

Syntegon SVI – påsmaskiner:

Syntegon SVI – påsmaskiner är taktade påsmaskiner med en kapacitet på 1-120 påsar/minut. Storleken på påsarna varierar från små portionspåsar upp till 15 liters påsar.

Syntegon PME-maskiner:

Bosch PME 4001 - påsmaskin för kaffe

Syntegon PME 4001 - påsmaskin för kaffe

Syntegons PME - påsmaskiner tillverkas främst för att packa kaffe, te samt frukostprodukter. PME – påsmaskinerna kan tillverkas som endast en vertikal påsmaskin eller så kan man integrera in en horisontell förpackningskedja. I kedjan kan påsens övre del vikas och förses med t.ex. återförslutningstejp, Tin Tie, vacuumstation eller en etikett för återförslutning av förpackningen.

Information om påsmaskiner för 10 – 50 kg påsar hittas vid fliken säckmaskiner.

Doseringsutrustning

Till de vertikala påsmaskinerna levererar vi beroende av produkt antingen multiheadvågar, skruvdoserare, linjärvågar, volymdoserare eller räknare. Vid behov levererar vi även utrustning för produktinmatning till doseringsutrustningen samt vågbryggor och serviceplattformer.

Horisontella påsmaskiner – ”Flowpack”

Syntegon erbjuder ett flertal olika horisontella påsmaskiner och olika lösningar som varierar från handmatade horisontella påsmaskiner till maskiner med ett helautomatiskt inmatningssystem. Kapaciteten i de horisontella påsmaskinerna beror på maskinmodellen och varierar mellan 5-2000 produkter/min. Noggrannare information om de horisontella påsmaskinerna hittas vid fliken Flowpackmaskiner.

Totala förpackningslinjer

Vi levererar även hela förpackningslinjer med vertikala påsmaskiner, horisontella påsmaskiner, doseringsutrustning och lådpackare. Mera information hittar du på Förpackningslinjer

Kontakt »

KONTAKT

NYHETER